Hobbi

2014.01.13 00:53

Valamikor a bélyeggyűjtés minden más, hasznot nem hajtó szabadidős tevékenység elől vitte a pálmát. Mára a filatéliák bezártak, már a postán is csak géppel bérmentesítik a feladott küldeményeket, megváltozott a világ.
Az azonban örvendetes, hogy a felsőoktatásban tanulók jó része ismét kezd mozgolódni hobbi-fronton. Meglepő és mulatságos hobbikra leltünk sebtiben végzett felmérésünk során. Samott Péter filozófus hallgató tanárhangokat gyűjt. Ehhez mindössze egy jó minőségű digitális diktafonra és jó helyre van szüksége az előadásokon, hogy minél jobb minőségben rögzíthesse a célszemély szavait. Szerdahelyi Emőke a férfi alsóneműkre bukik, egy átlagos táncos partiról általában tíz-tizenöt darab boldog tulajdonosaként távozik kora hajnalban. Elsa De Vallarte spanyol cserediák a magyar illatokat rendszerezi általa készített speciális dobozokba téve. John McBeach az Egyesült Államokból nyolcvanas évekbeli hazai punk- és újhullámos zenekarok demóira bukik, elmondása szerint otthoni barátai kicsit furcsán néznek rá emiatt. 
A Magyar Hobbit című kísérleti lap szerint szükség van arra, hogy a mindennapi hajszában el- és megfáradt ember lazítson, kikapcsolódjon. Erre tökéletes módszer az, ha beleássuk magunkat valami olyasmibe, ami rajtunk kívül az égvilágon nem érdekel senkit.
Hajrá, hobbisok!
Frodó Ferenc