MÉR Középkeresztjéhez a csillag

 

Adományozások:

123 hazai és 40 külföldi adományozás.

www.flipsnack.com/signumlaudis33/magyar-erdemkereszt-es-magyar-erdemerem-alapszabalyai.html

A Kormányzó Úr Ő Főméltósága 1940. évi december hó 3-án kelt legfelsőbb elhatározásával adományozni méltóztatott a Magyar Érdemrend Középkeresztjéhez a csillagot:
nemes szentgyörgy vári Stirling László altábornagynak a honvédségi anyag átvételének irányítása és ellenőrzése terén kifejtett kiválóan eredményes és rendkívül értékes teljesítményeiért.
(Rendelet száma: 77.820/eln. 20. — 1940. évi december hó 4-én.)

A Kormányzó Úr Ő Főméltósága 1940. évi december hó 3-án kelt legfelsőbb elhatározásával a Vitézi Rend 20 éves fennállása alkalmából adományozni méltóztatott a Magyar Érdemrend Középkeresztjéhez a csillagot:
vitéz nemes topolylucskai és kükennezei Bánó Kálmán ny. áll. c. altábornagynak a VitéziRend megalapozása, kiépítése ós fejlesztése érdekében kifejtett különösen eredményes és rendkívül értékes teljesítményeiért.
(Rendelet száma: 113.540/eln. 8. — 1940. december hó 4-én.)

A Kormányzó Úr Ő Főméltósága az 1943. évi január ho 14. napján Budapesten kelt legfelsőbb elhatározásával, a következőkben felsoroltak részére a megjelölt kitüntetéseket adományozni méltóztatott a Magyar Érdemrend Középkeresztjéhez a csillagot:
vitéz Magyarosv Sándor altábornagynak, a háborús magyar repülőipar létesítése és megalapozása terén kifejtett különösen eredményes és rendkívül hasznos teljesítményeiért.
(Rendelet szárha: 3627/eln. 8. e. — 1943. évi január hó 25-én.)